Audio voor Telefoonsystemen - Veelgestelde Vragen
1. Wij willen graag een uitgebreide offerte laten opmaken, kan dit ?
Nee, extra administratie zou de prijs aanzienlijk verhogen. Er is sprake van No Cure No Pay: Alleen wanneer u tevreden bent over de Audio op uw telefoonsystemen en deze ook werkelijk gebruikt ontvangt u een faktuur. Het plaatsen van een opdracht verplicht u nergens toe.
--------

2. Wij hebben een (nieuw) idee voor Audio op onze systemen maar willen eerst een indruk horen van hoe het klinkt. Kan dit ?
Ja, dit is geen probleem. Ik kan u vantevoren laten horen hoe het gaat klinken. (Het fragment wordt gemaild)
--------

3. Wij willen graag voor een gedeelte van de Produktie, bv achter de wachtrij, muziek horen. Kan dit ?
Ja, er wordt rechtenvrije muziek gebruikt. Er is geen sprake van extra kosten.
--------

4. De aangeleverde bestanden en ook sommige fragmenten op de site zijn niet van Hifi kwaliteit. Het geluid klinkt wat ''Crispy''. Hoe komt dit ?
Dit klopt. Hifi audio klinkt niet goed door de telefoon. Het geluid dat u hoort is speciaal geproduceerd en gemixed voor telefoonsystemen. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van een VX2000 Ultravoice Pre-amp, een D+R Aurex Exciter en een Shure SM 57 spraakmicrofoon. Samen met de techniek en ervaring wordt de juiste sfeer en toonzetting neergezet die past bij uw bedrijf en organisatie.
--------

5. Wij hebben de geleverde files op onze systemen gezet maar t geluid klinkt te bassig of juist te hard of te zacht.
Dit kan gebeuren . Nadat ik zelf t systeem heb beluisterd zal ik een nieuwe eindmix maken zodat dit probleem wordt ondervangen. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.
--------

6. Wat is de levertijd ? Op welke bestandsformaten wordt de audio aangeleverd ?
De levertijd is maximaal 7 werkdagen. Spoedeisende opdrachten kunnen in overleg worden uitgevoerd. De bestanden worden afgeleverd op het Formaat dat past bij uw systemen. Uw eigen systeembeheerder of de systeembeheerder van uw Service Provider waar uw telefoonsystemen zijn ondergebracht weet meer. Het is het handigst als ik even via mail met hem of haar alles doorneem.
--------

7. We willen de Audio graag ook als gewone afspeelbare cd of als mp3 bestand. Kan dit ?
Ja . Er worden geen extra kosten in rekening gebracht.
--------

8. Wij willen graag Audio voor ons Telefoonsysteem met een vrouwenstem. Kan dat ?
Ja, in principe wel. De stem moet door mij weer ingehuurd worden. Er is sprake van een aanzienlijke kostenverhoging.
--------

9. Wat zijn eigenlijk de kosten van een Audioproduktie voor onze telefoonsystemen ?
Een gemiddelde produktie met een wachtstand, keuze menu, aankondiging en afwezigheidsmelding kost EUR 55,-. Een losse produktie van bv alleen een wachtstand of afwezigheidmelding of een voice mail begint vanaf EUR 30,-. Deze tarieven zijn all in. Bij grote hoeveelheden tekst of aan langdurige samenwerking kan de prijs in verhouding tot het aantal pagina' s tekst snel afnemen. Wanneer u de tekst of teksten naar mij mailt kan ik snel een prijs noemen.
--------